Zink- en Loodwerk

Wilt u het zink- en loodwerk van het dak laten herstellen, een inspectie uit laten voeren of opnieuw aan laten brengen? Bij Dulk Dakonderhoud bent u hiervoor aan het juiste adres.
Zink- en loodwerk is nog altijd de beste en meest duurzame keuze voor afdichtingen.

Met lood- en zinkwerk aan het dak wordt verwezen naar de elementen die nodig zijn om een dak af te werken. Dit zijn bijvoorbeeld dakgoten, hanggoten, regenpijpen en nog veel meer.

Deze afwerkingen worden idealiter vervaardigd uit zink of lood, omdat dit sterke en buigzame materialen zijn, die een lange levensduur hebben en goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Dakgoten

Voor dakgoten zijn er verschillende opties. U kunt er allereerst voor kiezen om de dakgoot volledig in zink te laten vervaardigen, maar u kunt er ook voor kiezen om de dakgoot in hout te laten zetten, met dakgootbekleding uit lood of zink.
Een houten dakgoot met bekleding is gevoelig voor weersomstandigheden. Sneeuw, water, erosie en ongedierte kunnen ervoor zorgen dat het hout niet meer waterdicht is en gaat rotten of lekken. Ook kan houtworm een probleem vormen. Het beste is om na verloop van tijd de slechte stukken hout te vervangen en de bekleding te herstellen.

Een dakgoot die volledig vervaardigd is uit zink is een duurzame keuze. Het is wel belangrijk dat alles goed aan elkaar gesoldeerd is om lekken te voorkomen.

Regenpijpen

Regenpijpen zijn essentieel voor de afvoer van water in de dakgoten. Ook hier heeft u keuze uit verschillende materialen, zoals zink, koper of pvc. Vaak wordt er voor regenpijpen uit pvc gekozen, omdat deze goedkoper zijn. Natuurlijk kunnen deze regenpijpen lange tjid meegaan, maar ze zijn erg gevoelig voor breuken. Daarnaast hebben ze ook veel last van slijtage.

Een regenpijp uit zink zorgt voor een mooie uitstraling van het huis. Deze zilverkleurige pijpen geven een luxe uitstraling aan het huis en zijn ook nog eens duurzaam. Koperen regenpijpen gaan net zo lang mee als zinken regenpijpen, maar geven uw huis weer een net andere uitstraling.

Loodwerken

Naast zinkwerken wordt er ook gesproken van loodwerken. Loodwerken worden voornamelijk gebruikt om het dak af te dichten en te beschermen tegen daklekkages. Dit voorkomt dat er regenwater uw woning of pand binnendringt door het water af te voeren. De loodplaten worden daarom ook vaak neergelegd op daken met een verticale oppervlakte.Door de corrosiewerende eigenschappen zijn de loodplaten bestand tegen water, UV-straling, zout en vorst. Het is ook geluidsbestendig, dus tot op zekere hoogte kan het uw huis beschermen tegen lawaai van buitenaf.

Dulk Dakonderhoud, voor al uw zink- en loodwerk

Bij ons kunt u terecht voor al uw zink- en loodwerk. Wilt u een mooie zinken regenpijp of een nieuwe dakgoot laten monteren? Bij ons bent u aan het juiste adres. Onze vakmannen hebben ruime ervaring met het werken met zink- en loodwerk en voeren al uw klussen met gemak uit.

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.