Vogelwering

Heeft u wel eens last van vogels op het dak? Het is natuurlijk heel fijn om ‘s ochtends wakker te worden van vrolijk fluitende vogels, maar vogels kunnen ook veel schade aan het dak aanbrengen. Vogelwering helpt om overlast van vogels te voorkomen. Met preventieve maatregelen wordt voorkomen dat vogels schade kunnen aanbrengen aan uw dak.

Waarom is vogelwering nodig?

Vogels kunnen zich onder uw dakpannen gaan nestelen. Dit kan veel schade met zich mee brengen. Alle poep en plas komt bijvoorbeeld op uw dakbeschot terecht, waardoor het houtwerk kan gaan rotten. Hierdoor zal uw dak snel slechter worden. Ook wordt het isolatiemateriaal van het dak aangetast, kan uw gootsteen verstopt raken en zorgen veel vogels op het dak voor geluidsoverlast. Ook kunnen ze dakpannen verplaatsen en losmaken door het opstijgen van het dak. Onderschat de overlast die de vogels veroorzaken niet! Ze maken nesten onder de pannen, die ander ongedierte aantrekken. Zo komen er mijten, luizen, vlooien en andere beestjes op het dak terecht. Zorg goed voor uw dak en laat vogelvriendelijke vogelwering plaatsen.

De plaatsing van vogelwering

Allereerst kijken we of er zich vogelnesten onder de dakpannen bevinden. Deze verwijderen
wij vervolgens voorzichtig. Hierna kunnen wij de vogelvriendelijke vogelwering plaatsen. De
vogelwering bestaat uit twee onderdelen. Allereerst is er een rooster dat zorgt dat de vogels
niet onder de dakpannen kunnen komen en nestelen. Tot slot plaatsen wij ook nog rubberen pinnen die zorgen dat de vogels niet meer in de goot en op de nokvorsten kunnen komen.

Voordat we de vogelwering plaatsen controleren we eerst of er schade is ontstaan door de vogels.
Deze zullen we altijd eerst herstellen.
We meten de vogelwering in en kunnen deze
al binnen enkele uren plaatsen. Vogels kunnen zich niet bezeren aan de vogelwering, omdat deze van rubber gemaakt is.
Zo heeft u snel een vogelvriendelijke oplossing voor het
probleem en blijft uw dak vrij van vogels!

Vogelwering op uw dak?

Heeft u het idee dat er vogels in of op uw dak zitten? Bel ons op voor advies of vraag direct onze offerte voor vogelwering aan. Wij bieden ook een dakinspectie, waarbij we onderzoeken hoe de staat van het dak is. Hierbij kunnen we direct zien of er schade van vogels is en of vogelwering een oplossing kan zijn. Ook wanneer u nu nog geen overlast van vogels ervaart is vogelwering een goede, preventieve oplossing. Makkelijk, snel en zonder gedoe!

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.