Plat dak

Platte daken worden tegenwoordig weer steeds vaker gebruikt, vooral doordat er steeds betere dakbedekkingsmaterialen voor platte daken beschikbaar zijn. Hieronder informeren wij u over de voordelen en nadelen van een plat dak ten opzichte van een pannendak, zodat u een gedegen keuze kunt maken.

Voordelen van een plat dak

Met een plat dak heeft u minder kans op stormschade dan bij een pannendak. Door harde wind kunnen de dakpannen op een schuin dak los komen liggen. Hier heeft u met een plat dak nooit meer last van. Ook bestaat een plat dak uit één uniform waterdicht materiaal, waardoor het dak minder beïnvloedbaar wordt voor stormschade.
Ook kunt u op een plat dak gemakkelijk zonnepanelen plaatsen en u kunt deze perfect afstellen in de richting van de zon. Hierdoor vangen de zonnepanelen meer zon en heeft u meer opbrengst. Een plat dak is ideaal om een groendak op te beginnen. Een groendak beschermt de dakbedekking tegen UV-licht en hout de ruimtes onder het platte dak koel in de zomer.

De nadelen van een plat dak

Een echt traditioneel plat dak maken wij niet meer. Vroeger werden er wel platte daken gemaakt, waarop geen helling aanwezig is in het platte dak gedeelte. Dit zorgt er vaak voor dat er water op het dak blijft staan. Stilstaand water op het platte dak zorgt voor kleine blaasjes en haarscheuren in het dak. Hierdoor is er meer dakonderhoud nodig om daklekkage te voorkomen.

Het onderhouden van een plat dak

Na verloop van tijd wordt de dakbedekking van uw platte dak slecht. Weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat uw dak veel te verduren heeft. Hierdoor kunnen er kleine gebreken aan uw platte dak ontstaan. Deze kunt u voorkomen door uw platte dak op tijd te laten onderhouden. Wij voeren graag een gratis dakinspectie uit, waarna we u informeren over eventuele schade aan het dak en u voorzien van een onderhoudsplan. Met regelmatig onderhoud voorkomt u lekkage en schade aan het isolatiemateriaal en de dakconstructie.

Het onderhouden van een plat dak

Wilt u een plat dak laten aanleggen? Of vraagt u zich af hoe de staat van het dak is en of het onderhoud nodig heeft? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak of vrijblijvend advies.

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.