Pannendaken

In Nederland hebben veel huizen een dak gemaakt met dakpannen. Dit wordt ook wel een pannendak genoemd. Het gebruik van dakpannen kent vele voordelen en het is een betaalbare optie. Daarnaast ziet een pannendak er prachtig uit.

Pannendaken gaan, als ze goed worden onderhouden, tot wel 60 jaar mee! Het is dus een duurzame keuze voor een dak. Voor onderhoud en het leggen van een pannendak kunt u terecht bij Dulk Onderhoud. Ook voor vervanging van dakpannen, om lekkage en schade te voorkomen bent u bij ons aan het juiste adres.

Hoe weet u of de dakpannen aan vervanging toe zijn?

Soms zijn de dakpannen aan vervanging toe. Vaak gaat het dan om een aantal dakpannen die los liggen, of scheuren vertonen. Wij kunnen een vrijblijvende dakinspectie bij u uitvoeren om te kijken welke dakpannen aan vervanging toe zijn.

Het type dakpan, onderhoud en de weersomstandigheden zijn allemaal van invloed op de
levensduur van uw pannendak.

Type Dakpan

Er zijn grofweg twee soorten dakpannen te onderscheiden: de betonnen dakpan en de terracotta dakpan. Zo gaat een betonnen dakpan, ook wel sneldekpan genoemd, ongeveer 50 jaar mee. Terracotta dakpannen gaan meestal wat langer mee en moeten na ongeveer 60 jaar worden vervangen. Natuurlijk komt het ook voor dat dakpannen eerder breken of barsten. Meestal zijn dan niet alle dakpannen beschadigd en kan een deel vervangen worden.

Onderhoud

Uw pannendak heeft regelmatig onderhoud nodig. Een goed onderhouden dak gaat veel langer mee. Het is daarom zaak om de staat van het dak goed in de gaten te houden en op tijd onderhoudswerkzaamheden te laten verrichten.

Weersomstandigheden

Dakpannen krijgen te maken met allerhande vorm van slijtage afhankelijk van de weertypes waar ze aan worden blootgesteld. Een voorbeeld hiervan is langdurige regenval, wat zorgt voor mos en algen op de dakpannen. Hierdoor gaan deze soms korter mee. Wij kunnen u advies geven over onderhoud en wanneer uw pannendak vernieuwd moet worden. We voeren een dakinspectie uit waarbij we kijken naar de staat van het dak en de dakpannen. Daarbij geven we gratis adviezen over onderhoud en een indicatie van de duurzaamheid van het dak. Zo weet u wanneer het dak gerenoveerd moet worden en kunt u dit ruim van tevoren inplannen.

Het leggen van een nieuw dak!

Dulk Dakonderhoud maakt graag een pannendak voor uw woning. Het enige wat we nodig hebben is een hellend dak. U hebt dan keuze uit vele vormen, kleuren en materialen. De meest gebruikte dakpannen zijn sneldekpannen en terracotta dakpannen. U kunt ook kiezen voor nonnen, leien of monniken, maar deze zijn doorgaans een stuk kostbaarder.

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.