Nokvorsten

De bovenste rand van het dak heet de nok. Nokvorsten zijn de dakpannen die op de nok van het dak te vinden zijn. Dit zijn speciale dakpannen. Door de scherpe rand die hier ontstaat heeft deze dakpan een speciale, beschermende functie. Het is belangrijk dat de nokvorsten goed op de rest van de dakbedekking aansluiten.

Er kunnen door de jaren heen problemen met de nokvorsten ontstaan, zoals het ontstaan van lekkage. Dit brengt veel schade met zich mee. Er zijn verschillende manieren om dit te reparen, waarbij we aan de hand van verschillende elementen kijken wat het beste is. Hierbij kijken we naar het type dak en het soort schade.

Nokvorst renoveren

Nokvorsten sluiten het dak af en zorgen voor een stevige bevestiging van de dakdelen. Dit maakt het een essentieel onderdeel van het dak van de woning. Het is dan ook belangrijk om de nokvorsten goed te onderhouden. Het renoveren van de nokvorst kan gedaan worden met flexibele bitumen. Hiermee wordt een betere hechting gemaakt tussen de nokvorsten en dakpannen. De bovenste rij pannen worden hiervoor eerst verwijderd en zorgvuldig schoongemaakt, waarna de bitumen worden aangebracht tussen de nokvorsten en de bovenste dakpannen. Deze eenvoudige behandeling zorgt ervoor dat lekkages kunnen voorkomen. Benieuwd op welke manier Dulk Dakonderhoud uw nokvorsten kan renoveren? Neem vrijblijvend contact op voor een adviserend gesprek.

Nokvorst vernieuwen

Soms is het nodig om de nokvorsten helemaal te vervangen. Nokpannen slijten door weersomstandigheden of door het hout van het dak. Wanneer wij de dakpannen vernieuwen leggen wij eigenlijk een nieuwe top op het dak. We verwijderen de oude dakpannen en de aangrenzende pannen aan de voor- en achterkant van het huis. Hierna kunnen we de nieuwe dakpannen en nokvorsten plaatsen. Nokvorsten kunnen op twee manieren vast worden gezet. Het kan met een gesloten noksysteem, waarbij de nokvorsten vastgezet worden met een cementlaag of flexibele bitomen. De andere optie is een open nok systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nokband of ruiterrol die vast wordt gezet met extra schroeven.

Heeft u een nokvorst reparatie nodig?

Heeft u schade aan de nokvorsten geconstateerd en wilt u deze laten vernieuwen? Of heeft u het vermoeden dat er iets aan de hand is? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Onze specialisten komen bij u langs en bekijken wat er aan de hand is, of er schade is en hoe ze deze kunnen herstellen. Vervolgens maken wij voor u een vrijblijvende prijsopgave.

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.