Daklekkage

Een daklekkage is een erg vervelend probleem en moet zo snel mogelijk worden aangepakt.
Vocht in huis kan zorgen voor hoogoplopende kosten, veel ellende en schade. Daarnaast zorgt het voor schimmelvorming, wat een slechte invloed op de gezondheid heeft.

Het vocht kan zelfs doordringen tot het hout of beton wat onder de dakbedekking zit. Het is zaak dit te voorkomen, omdat deze onderdelen door vocht poreus kunnen worden.
Daarnaast kan het vocht zelfs het binnenwerk aan gaan tasten, zoals het stucwerk, schilderwerk en de houten vloeren.
Dus heeft u last van een daklekkage of vermoedt u dat
uw dak lekt? Onderneem dan direct actie om vergaande problemen te voorkomen.
Dulk Dakonderhoud kan uw dak inspecteren om te kijken waar de problemen vandaan komen en hoe wij dit voor u op kunnen lossen. Vervolgens stellen wij een offerte op. Neem direct contact op voor een eerlijk en vrijblijvend advies.

Hoe herkent u een daklekkage?

Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn als er lekkage is, zodat u grote schade kunt voorkomen. Hoe herkent u een beginnende daklekkage? De volgende signalen wijzen op een lekkage aan uw dakbedekking:

  • Vochtplekken op het plafond of aan de muur

  • een muffe lucht in huis

  • schimmelvorming, te zien op het plafond of hoog aan de muur

  • het loslaten van behang
  • het afbrokkelen van stucwerk

  • het afbladderen van verf

  • het opbollen van hout

  • het zien van plassen vocht onder het dak

Als u één of meerdere van deze punten herkent kunt u het beste direct contact met ons opnemen. Wij komen direct bij u langs om uw dak te bekijken en bespreken met u wat er aan de hand is. Hiermee krijgt u inzicht in de staat van het dak, maar ook in wat er gedaan kan worden om de lekkage te herstellen.

Hoe herkent u een daklekkage?

Natuurlijk wilt u een lekkage het liefste voor zijn. Maar hoe voorkomt u een daklekkage? Laat regelmatig een dakinspectie uitvoeren door onze vakmannen. Zorg ook dat uw dakgoten schoon zijn en haal bladeren en ander vuil hieruit. Verwijder ook overhangende takken en hoge bomen uit de tuin. Zo voorkomt u stormschade en eventuele lekkages die dit kan opleveren.

Laat uw dak repareren door een ervaren dakdekker!

Heeft u op dit moment last van een lekkage, of heeft u hier een vermoeden van? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dulk Dakonderhoud is expert in het repareren en herstellen van daken. Wij helpen u om grotere schade aan uw woning te voorkomen. Zo heeft u snel weer een goed en gezond dak boven uw hoofd!

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.