Dak Isolatoe

Met dakisolatie kunt u gemakkelijk verduurzamen en zorgen voor minder stookkosten. De grootste energieverbruiker in huis is de verwarming. Warmte stijgt en verlaat het huis via het dak. Met dakisolatie kunt u ervoor zorgen dat u veel minder hoeft te verwarmen. Met dakisolatie kunnen wij uw energierekening tot wel 30% verminderen. Beter voor het milieu en het zorgt voor minder kosten! Dulk Dakonderhoud is expert in het isoleren van daken, waarbij wij inzetten op duurzaamheid en de nieuwste technieken gebruiken.

Hoe werkt dakisolatie?

Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Dit kan vanaf de binnenkant, vanaf de
buitenkant en door middel van het isoleren van de zoldervloer.

Allereerst kunnen wij de binnenkant van het dak isoleren. Dit neemt maar 1 tot 2 werkdagen in beslag. Het grote nadeel hiervan is dat u er ruimte aan verliest. U kunt ongeveer 15 cm ruimte verliezen aan de binnenzijde van het dak. Isoleren vanuit de binnenkant wordt vooral aangeraden bij een schuin dak. Bij een plat dak kan deze methode op termijn zorgen voor vochtproblemen.

Het isoleren van het dak vanaf de buitenkant zorgt ervoor dat u minder last heeft van de werkzaamheden, want alles vindt buiten uw huis plaats. Hierdoor kan uw huishouden gewoon doorgaan en heeft u minder moeite met het huis schoonhouden. Ook zorgt deze manier van isoleren ervoor dat u geen ruimte verliest. Het grote nadeel van isoleren vanaf de buitenkant is dat het langer duurt. Deze manier van isoleren kan zowel voor een plat dak als een schuin dak goed werken.

Gebruikt u de zolder niet als woonruimte, maar als onverwarmde opslag? Dan is het isoleren van de zoldervloer een goed alternatief. Dit kan bij een houten vloerconstructie en betonnen vloer. Bij een betonnen vloer leggen wij het isolatiemateriaal rechtstreeks op de vloer. Als u een houten vloer heeft wordt het materiaal in de constructie aangebracht. Het is hierbij wel belangrijk dat u de zolder goed kunt afsluiten.

Welke materialen gebruiken wij?

Wij kiezen het beste materiaal op basis van de constructie van het dak en de isolerende waarde van het materiaal. Materialen die wij veel gebruiken zijn: EPS-parels, PUR, PIR en glaswol.

Specialist in dakisolatie

Dulk dakonderhoud is gespecialiseerd in alle vormen van dakisolatie. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend advies. Wij bekijken met u welke wijze van isoleren past bij uw huis.

Vraag een offerte aan

Wij helpen u graag verder

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.